onsdag 22 januari 2014

Tårta med geléhallon

I fredags fyllde min man år och självklart skulle det bjudas på tårta. Den här tårtan har jag funderat på att göra vid andra tillfällen, men det har inte blivit av. Min man gillar absolut geléhallon så nu kom det äntligen ett riktigt bra tillfälle. Det gick åt galet mycket geléhallon, men det var det värt :-). Jag gjorde först en våningstårta, men sen ändrade några av gästerna dag att komma, så då gjorde jag om det till två. Det är två tårtor av den minsta storleken, så den blev verkligen jättesöt. 





Tårtan
Mastiga chokladbottnar
Hallonmousse
Mjölkchokladbitar
Chokladfrosting
Massor av geléhallon

lördag 18 januari 2014

Traktortårta

Förra helgen fraktades den här tårtan till Västerås till en liten tjej vid namn Freja. Det var Frejas småsyskon som i december döptes, och som jag egentligen skulle ha gjort doptårtor till. Den här gången fick vi inte magsjuka, utan Freja fick sin födelsedagstårta. Det önskades en tårta med en röd traktor och en svart katt. Ladan som traktorn sover i fick den här gången stå på tårtan (förra gången jag gjorde en traktor-tårta satt ladan på framsidan av tårtan). Denna gång gjordes traktorn helt i sockerpasta, istället för ricekrispes treat, som förra gången. Jag gjorde den inte så stor, så det funkade bra, även om den var en aning tung. Freja älskade tårtan och det är väl det högsta betyg man kan få :-).







Tårtan
Vaniljbottnar
Tobleronefluff
Glasskräm
Vaniljsmörkräm
Lock av marsipan
Dekorationer i sockerpasta och marsipan


fredag 17 januari 2014

Nallar

Innan jul skulle jag egentligen ha gjort doptårtor till små tvillingbebsiar. Tyvärr fick vi magsjuka i huset, så det var bara att ställa in tårtbaket. Dessa små sötnosar skulle ha suttit på en utav tårtorna. Tyckte de blev väldigt söta. Synd bara att jag inte fick dekorera med dessa. De blev stående i skafferiet ett bra tag, men nu har de åkt i soporna. 




torsdag 9 januari 2014

Provtårtor

I sommar ska min bästa vän Emma gifta sig  med sin Magnus och jag ska få äran att göra deras bröllopstårtor. I helgen träffades vi för en heldag. Barnen lekte och jag och Emma bakade ett par tårtor för lite provsmakning. Båda blev riktigt goda, men ingen av smakerna kommer att bli tårta till bröllopet. Däremot kommer jag göra cupcakes med en utav smakerna. Smaken på bröllopstårtan blir en gammal godning...

Blommorna jag gjort har ingen med Emmas bröllopstårta att göra. Det var något jag slängde ihop bara för att dekorera tårtorna med.




Tårtan
Vaniljbottnar
Periskomousse
Vaniljmarängsmörkräm
(recept Lomelinos tårtor)





Tårtan
Ljusa bottnar
Kokosmousse
Passionfruktsmousse
Lock av marsipan
Volanger i sugarpaste







onsdag 8 januari 2014

Darttavla

I helgen som var gjorde jag en tårta till min jobbarkompis. Hennes barnbarn, som visst är väldigt duktig på dart, fyllde 19 och hon ville överraska honom med den. Jag tänkte mig i huvudet, att det inte skulle vara så svårt att göra en darttavla. Det var det inte heller, men herre gud spå pilligt! Inte tänkte jag på att det var varannan röd och varannan grön. Men jag blev helt klart nöjd när den var klar. 

Nu har jag börjat lite smått att förbereda inför att en viss liten flicka ska fylla sju år. Kan inte fatta att min lilla Lovis ska bli så stor. Hon har önskat sig en sjöjungfrutårta och jag har hittat den bästa att ta inspiration från. 


Tårtan
Vaniljbottnar
Glasskräm
Daimfluff
Vaniljsmörkräm
Lock av marsipan
Darttavla av marsipan och bokstäver skrivna med kristyr


lördag 4 januari 2014

Browniecake whit pear, coconut and mint

Den här smarriga tårtan bjöd jag min familj på när vi firade jul hemma hos mina föräldrar på juldagen. Den består av en browneibotten, penslad med päronarom. En mintkokosfudge, chokladganache och polkagrisar på toppen. Receptet har jag tagit från sockerrus.se, så är ni sugna på den, kika in där! Den är otroligt god och passar lika bra året om. 




Marshmallows

Nu börjar julledigeheten gå mot sitt slut. Tråkigt, men vardagen kan ju faktiskt också vara skön. Vi har myst, lekt och bara tagit det lugnt. Jag tog lite ledighet från bloggen också, men bakat har jag gjort i massor! Har lite tårtor att bjuda på framöver. Här kommer ett recept jag hittade på arla.se. Alla i min familj (utom jag) älskar marshmallows. Men även om jag inte är så förtjust i det, så ville jag ju testa att baka det. Så det här var ett utav alla olika julgodis jag bakade. De var ju betydligt godare än de köpta, men ändå inte mina favoriter bland godiset. Det här behöver man ju absolut inte bara baka till jul, utan det passar sig när som helst. Mina tjejer tycker även väldigt mycket om polkagrisar, så jag letade på ett recept som innehöll det

Marshmallows med polkakross
  • 2 msk gelatinpulver
  • 1 dl vatten
  • 4 dl strösocker
  • 12 dl vit sirap
  • 3 msk vatten
  • 75 g krossade polkagrisar
  • röd hushållsfärg
  • olja till formen
  • florsocker
Blanda gelatinpulver och vatten i en skål och låt stå 10 min. Blanda socker, sirap och vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka 1½ min. Rör om några gånger. Häll gelatin och  sockervätskan i en skål. Vispa på låg fart tills gelatinet löst sig. Vispa sedan på högsta effekt 10-15 min. Tillsätt krossade polkagrisar på slutet och ev lite hushållsfärg allra sist.
Pensla en form, ca 20x20 cm, och en slickepott med lite olja. Häll smeten i formen med hjälp av slickepotten. Täck över med plastfilm och låt stå i minst 3 tim, gärna längre. Klipp eller skär skummet i små bitar och rulla dem i florsocker. Förvara i väl försluten plastpåse.